Nya möjligheter

Nu är jag medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Hela Rosenmetodens Yrkesförbund i Sverige gick upp i Kroppsterapeuterna 1 maj i år.  Kroppsterapeuternas Yrkesförbund organiserar massörer, zonterapeuter, kinesiologer, spa- och kurterapeuter, akupressörer, aromaterapeuter, shiatsuterapeuter, taktilterapeuter och ayurvedamassörer, och nu alltså även Rosenterapeuter och Rosenrörelseinstruktörer.

Det är ett stort förbund med närmare 5000 medlemmar, och har helt andra resurser än Rosenmetodens Yrkesförbund i Sverige, som hade 270 aktiva medlemmar vid övergången.

För oss innebär det här förstås helt nya möjligheter att nå ut med Rosenmetoden till fler. Kroppsterapeuterna brukar till exempel ha en monter på mässan Allt för Hälsan i Älvsjö – det var inte att tänka på för ett litet förbund som Rosenmetodens Yrkesförbund.

Kroppsterapeuterna kan också agera med mer tyngd i samhällsdebatten och har bland annat drivit kampanj för ett BOT-avdrag av samma typ som ROT och RUT. ”BOT-avdraget uppmuntrar människor att förebygga ohälsa och må bättre. Man kan dra av kostnader för massage och kroppsterapi, en liten kostnad som kan ge vinst både för individ och samhälle.”

Forskning, lagstiftning och kvalitetssäkring är andra frågor som förbundet är engagerat i.

Det känns spännande att få ta del av allt detta, och jag hoppas att det leder till att fler människor hittar till Rosenmetoden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s