Marion Rosens hälsa

Marion RosenMarion Rosen, Rosenmetodens upphovskvinna, fick en liten stroke i mitten av december. Hon verkar dock återhämta sig väl, vilket är imponerande med tanke på hennes ålder – 97 år!

Tidigare i höstas reste en grupp svenskar under ledning av Hans Axelson från Axelsons Gymnastiska Institut till USA och deltog bland annat i workshops som Marion Rosen höll i. Då beskrev Marion sig själv som ”slightly elderly” men var alltså aktiv med både kurser och behandlingar. Fram till 2009 kom hon till Sverige så gott som varje år för att hålla grundkurser och fortbildningskurser i Rosenmetoden, men efter 95 års ålder slutade hon att flyga över Atlanten.

Vi är många runt om i världen som blivit djupt berörda och inspirerade av Marion Rosens arbete, och som nu är engagerade i hennes tillfrisknande. Hennes närmaste ger på sajten CaringBridge information om hur hon mår, och där kan man också lämna hälsningar till henne i en gästbok. (Notera dock att donationer på sajten går till CaringBridge, inte till Marion Rosen och hennes arbete.)

Ett svar till “Marion Rosens hälsa

  1. Marion Rosen vårdas nu i sitt hem, i enlighet med sin egen önskan. Hon är svag i kroppen, men fridfull och nyfiken i anden.
    Hon behöver vård dygnet runt men tyvärr betalar inte det amerikanska sjukförsäkringssystemet för det. Många av oss Rosenterapeuter i Sverige ger nu bidrag till hennes vård via en av hennes släktingar i Sverige.
    Vård som genomsyras av respekt och kärlek önskar jag Marion och alla andra gamla och sjuka människor, i Sverige och USA och alla andra länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s